Z usposabljanjem pričela 25. generacija kandidatov za poklicne gasilce. Med njimi tudi dva cerkljanska gasilca

V torek, 3.1.2018, je v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu pričela z usposabljanjem že 25. generacija kandidatov za poklicne gasilce. Letos sta med njimi tudi dva cerkljanska prostovoljna gasilca, ki sta bila oba sprejeta v vrste Letališke gasilsko – reševalne enote Fraport Ljubljana.

Od leta 1994 do danes se je tu na Igu usposabljalo že 966 gasilcev. Letošnja generacija šteje 42 kandidatov, med njimi pa je po letu 2015 zopet tudi gasilka.

To je najzahtevnejše in najdaljše usposabljanje v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje, ki bo trajalo vse do 14. junija 2018. V tem času bo kandidate za opravljanje poklica gasilec usposabljalo 73 predavateljev, inštruktorjev in tehničnih sodelavcev.

Ob začetku usposabljanja so vsem skupaj srečno in varno delo zaželeli ministrica za obrambo Andreja Katič, predsednik Združenja slovenskih poklicnih gasilcev Miran Korošak, poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek in predsednik Skupnost gasilsko reševalnih zavodov Slovenije Tomaz Kucic.

Tudi mi našima dvema gasilcema želimo varno in predvsem uspešno šolanje, ter da bi dobila vso potrebno znanje, ki ga bosta potrebovala pri vajinem delu.

Srečno in NA POMOČ

Objavil/a Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje dne 3. januar 2018

Vir: URSZR