VABLJENI na dan odprtih vrat 2019!

Gasilci PGD Cerklje v okviru meseca požarne varnosti v soboto, 19. oktobra 2019, od 14. ure dalje pripravljamo dan odprtih vrat za občane.
Poleg predstavitve vozil, opreme in gasilskega doma za vas pripravljamo tudi dodatne aktivnosti.

V letošnjem letu k nam prihajajo reševalci nujne medicinske pomoči iz Kranja (NMP Kranj). s katerimi že več let kot prvi posredovalci sodelujemo na raznih intervencijah. Skupaj z reševalci vam bomo predstavili kako izgleda naše sodelovanje.

Na delavnici prve pomoči boste lahko obnovili temeljne postopke oživljanja in spoznali pravilno uporabo avtomatskega defibrilatorja. Pridobljeno znanje boste lahko preizkusili na šolskih napravah. Ves čas bodo za razna vprašanja na voljo tudi reševalci NMP Kranj, katerih strokovna pomoč nam zelo veliko pomeni.

Poleg tega bomo prikazali gašenje začetnega požara in maščobno eksplozijo v kuhinji. Obiskovalci boste lahko sami preizkusili gašenje začetnih požarov z gasilniki.

Imeli boste tudi možnost nakupa, servisiranja in pregleda gasilnih aparatov po akcijskih cenah.

Ob obisku dneva odprtih vrat se ne pozabite ustaviti pri kotičku Komisije za preventivo Gasilske zveze Cerklje, kjer vam bo na voljo gradivo s poučno vsebino – kako lahko preventivno sami poskrbite za vašo varnost. Na voljo bodo tudi didaktične igre, preko katerih se otroci hitro naučijo kako pravilno ravnati ob različnih situacijah.

Za najmlajše bo poskrbljeno v otroškem kotičku, za nekaj trenutkov pa bodo lahko postali tudi pravi mali gasilci in se preizkusili v gasilskih igrah. Tudi letos jih bomo razveselili z napihljivim gradom v obliki gasilskega vozila!

PROGRAM:
od 14.00 dalje:
– napihljiv grad za otroke
– obnovitev temeljnih postopkov oživljanja in uporabe defibrilatorja
– predstavitev vozil in opreme
– kotiček komisije za preventivo s poučno vsebino
– otroški program
– možnost nakupa, servisiranja in pregleda gasilnikov

ob 15.00:
– prikaz gašenja začetnih požarov ter preizkus uporabe gasilnikov

ob 15.30:
– prikaz sodelovanja z NMP Kranj ob klicu na 112

Se vidimo pri gasilskem domu!

Vljudno vabljeni!