Tradicionalno srečanje gasilskih vozil SCANIA 2022

V soboto, 3. septembra 2022,  smo cerkljanski gasilci ob 130-letnici organizirali tradicionalno srečanje gasilskih vozil SCANIA, v sodelovanju s podjetjem Scania Slovenija. Tako se je po cerkljanskih cestah zapeljalo kar 26 gasilskih vozil znamke Scania iz vse Slovenije.

V dopoldanskih urah smo se zbrali pred gasilskim domom v Cerkljah, kjer smo pokramljali ob kavici in piškotih ter otvorili srečanje in podali nekaj navodil o samem poteku srečanja. Nekaj besed je spregovoril tudi župan Franc Čebulj.
Dogodek smo pričeli z ogledom Gradu Strmol, nadaljevali pa smo s panoramsko vožnjo po občini Cerklje, v strnjeni koloni, ob spremljavi siren in z utripajočimi modrimi lučmi. Hvala vsem, ki ste nas pričakali ob cesti in nam pomahali, kar nam je vsem polepšalo dan. Med vožnjo po občini smo se ustavili na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana na Brniku, kjer smo si ogledali Gasilsko reševalno službo Fraport Slovenija, spoznali delo gasilcev na letališču in se peljali z Rosenbauer pantherjem 8×8 in 6×6. Pred nadaljevanjem panoramske vožnje pa smo naredili še skupinsko sliko na vadbenem prostoru Fraport Aviation Academy. Vožnjo smo nadaljevali skozi Šenčur, Srednjo Vas in  Adergas ter jo zaključili pri gasilskem domu PGD Cerklje.
Dogodek smo sklenili z odličnim kosilom Brunarice Štern ter podelitvijo skromnih daril sodelujočim na srečanju.

Na tem mestu bi se radi zahvalili vsem sodelujočim gasilcem iz vse Slovenije, ki so se odzvali povabilu in pripeljali svoje Scanije. Zahvaljujemo pa se tudi podejtju Scania Slovenija za podporo in pomoč pri organizaciji.

Hvala vam za prijetno druženje, upamo, da vam je bilo lepo na Gorenjskem ter da ste uživali v naši družbi.

Se vidimo naslednje leto!

NA POMOČ!