Posvet mentorjev gasilske mladine GZS

V petek in soboto, 18. in 19. januarja 2019, se je v Zrečah odvijal posvet mentorjev mladine, Gasilske zveze Slovenije. Zbralo se je okoli 180 mentorjev  iz vseh sedemnajstih regij. Posveta sta se udeležila tudi dva cerkljanska mentorja. Prisotne je najprej nagovorila Renata Rupreht, predsednica Mladinskega sveta Gasilske zveze Slovenije, predstavili pa so se tudi ostali člani Mladinskega sveta.

Uvodnemu nagovoru je sledilo predavanje o prehajanju mladine med operativne člane. Proti koncu prvega dne posveta sta zbrane nagovorila tudi Janko Cerkvenik in Franci Petek, predsednik in poveljnik Gasilske zveze Slovenije. Predstavila sta aktualnosti v gasilski organizaciji in odgovarjala na vprašanja udeležencev posveta. Dan se je zaključil z družabnim večerom, ki so ga pripravili mentorji iz Savinjsko-šaleške regije.

Sobotni dan se je začel s predavanjem, na katerem so nam bile predstavljene novosti v knjižici Pravila gasilskih in gasilsko-športnih tekmovalnih disciplin za mladinske discipline ter enojno reševalno zanko, ki se je že pojavila v letošnjem razpisu za državni kviz. Nadaljevali smo z delavnicami, na katerih sta predavateljici spregovorili o ciljih in pričakovanjih v odnosu med mentorji in mladino, ter o spoznavanju ekipe preko igre. Seznanili so nas s prijavljanjem v Vulkanu za kviz in orientacijo, člani PGD Šoštanj-mesto pa so predstavili celovit pristop k delu z mladimi v društvu.

 

Posvet se je zaključil v pozitivnem duhu. Nove generacije mentorjev so se spoznale s »starimi«, spletle so se marsikatere prijateljske vezi. Predvsem pa smo medsebojno podelili izkušnje in primere dobrih praks, kar je bil tudi namen tega posveta.

Vir: www.gasilec.net