Nov poklicni gasilec

V četrtek, 13.6.2019, je 26. generacija kandidatov za poklic gasilca zaključila najzahtevnejše in najdaljše usposabljanje v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje. Letošnja generacija je bila po številu kandidatov nadpovprečna. Usposobilo se je 57 novih poklicnih gasilcev.

Novi poklicni gasilci so prikazali znanje iz gašenja požara v večstanovanjski hiši, tehničnega reševanja ob delovni nesreči na gradbišču, posredovanja ob nesreči z nevarno snovjo v industrijskem obratu, tehničnega reševanja ob prometni nesreči na težko dostopnem terenu, gašenja požara v eno stanovanjski hiši ter iz reševanja onemoglega delavca iz vrvi.

Minister Karl Erjavec je ob pozdravnem nagovoru poudaril, da gasilci prikazujejo steber zaščite in reševanja. Ob koncu pa je generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But še dodal, da so se vsem izpolnile sanje, saj so postali poklicni gasilci.

Ob prihodu v domače društvo, smo morali novega letališkega gasilca dekontaminirati, zaradi polletnega prekomernega zadrževanja v Ljubljani z okolico. Tudi to nalogo je uspešno prestal

Čestitke vsem gasilcem in njihovim mentorjem!
Našemu članu pa želimo veliko sreče na tako željeni poklicni poti, ter da bos pridobljeno znanje kar se da dobro izkoristil.