OBVESTILO! Omejitev vseh nenujnih aktivnosti v gasilskem društvu

Zaradi izrednega poslabšanja epidemioloških razmer ter posledično večjega števila okužb na našem območju omejujemo dejavnosti v gasilskem domu.

Zadrževanje v gasilskem domu je dovoljeno samo v nujnih primerihintervencije in vzdrževalna dela. V gasilski dom prideš samo popolnoma zdrav in upoštevaš navodila NIJZ o zaščiti pred okužbo. Če v gasilskem domu nisi sam, je obvezna uporaba zaščitne maske!

Za gasilska društva veljajo naslednja priporočila in ukrepi:

  1.  Operativna enota bo v primeru intervencije normalno aktivirana.

    Če se ne počutimo zdravi, imamo povišano temperaturo, kašljamo oziroma imamo probleme z dihalnimi potmi, ob pozivu na intervencijo ostanimo doma, se ne izpostavljajmo in s tem ne ogrožajmo ostalih gasilcev na intervenciji.

  2. Vse ne nujne aktivnosti in druženja v gasilskem domu (seje, sestanki, tedenska srečanja, druženja…) se odpovedo oziroma so predstavljene na kasnejše obdobje.
  3. Vsa izobraževanja, usposabljanja, vaje za operativne člane in mladino ter podobne aktivnosti so odpovedane oziroma prestavljene na kasnejše obdobje.

Za preprečevanje okužbe je potrebno dosledno upoštevati preventivne ukrepe kot so nošenje mask, vzdrževanje razdalje pri komunikaciji in nasvetov za umivanje oziroma razkuževanje rok.

Priporočila za preprečevanje prenosa okužbe z novim koronavirusom SARS-CoV-2 za gasilce in ostale pripadnike sil za zaščito in reševanje so dostopna tudi na povezavi: https://www.nijz.si/sl/priporocila-za-preprecevanje-prenosa-okuzbe-z-novim-koronavirusom-sars-cov-2-za-gasilce-in-sile-0

V kolikor bo prišlo do kakšnih sprememb in dodatnih navodil, boste gasilci pravočasno obveščeni.

Zgoraj navedeni ukrepi veljajo do preklica!


Vsem občanom priporočamo, da spremljajo aktualne informacije in navodila na strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), spletno stran državne uprave in spletno stran Občine Cerklje.

Priporočila NIJZ

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/

https://cerklje.si/novica/250415