DRŽAVNO MLADINSKO TEKMOVANJE MATEVŽA HACETA 2018

V soboto, 22.9.2018, je v Gornji Radgoni potekalo državno mladinsko gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta. Priložnost za nastop si je z dobro uvrstitvijo na regijskem tekmovanju lansko jesen nepričakovano prislužila tudi desetina pionirjev našega društva in jo odlično izkoristila.

Po intenzivnih pripravah, za katere so naši najmlajši žrtvovali tudi del svojih poletnih počitnic, smo se z glasno podporo navijačev odpravili v Pomurje pokazat, kaj znamo. Dež, ki je med našimi nastopi neusmiljeno padal nas ni zmotil, in le malo nesreče s kazenskimi točkami nas je ločilo od resnično perfektne izvedbe vaj.

Da je bila izkušnja še zanimivejša pa sta poskrbela snemalec in novinarka RTV Slovenija, ki sta kar med nastopi z nami opravila krajši intervju.

Izračun na koncu je pokazal, da smo osvojili odlično 22. mesto med kar 54 najboljšimi ekipami iz vse Slovenije. Kljub temu, da nismo končali na zmagovalnem odru, nismo bili preveč razočarani, saj smo bili najbolje uvrščena ekipa iz Gorenjske, kar pomeni, da smo premagali tudi vse ekipe, ki smo jim na regijskem tekmovanju gledali v hrbet. Poleg tega pa smo bogatejši za novo izkušnjo nastopa na državni ravni, ki nam bo v naslednjih letih zagotovo pomagala na poti k še boljšim rezultatom.

Za izvrsten dosežek vsem še enkrat iskrene čestitke