Dan odprtih vrat PGD Cerklje

V soboto, 6. oktobra, smo gasilci PGD Cerklje že tradicionalno pripravili dan odprtih vrat za vse, ki jih naše delo zanima. Obiskovalci so imeli priložnost ogledati si naša vozila, opremo in gasilski dom, ter vozili PGD Zalog, GVM-1 in prikolico PMB, ki so ju prevzeli v letošnjem letu.

Pripravili smo prikaz gašenja manjšega začetnega požara, ter kako ukrepati v primeru, ko nam zagori olje na štedilniku.

Veliko obiskovalcev je pokazalo zanimanje za obnovo temeljnih postopkov oživljanja ter spoznavanje delovanja avtomatskega defibrilatorja (AED). Veseli nas, da ste iz leta v leto obiskovalci vse bolj osveščeni tudi v tej smeri in vas ni strah vprašati ter preizkusiti vašega znanja na naših šolskih napravah.

Obiskovalci ste imeli tudi možnost nakupa, servisiranja in pregleda gasilnikov, katerega je opravilo podjetje GASCO.

V letošnjem letu je naše najstarejše vozilo Steyr praznovalo Abrahama, 50 let od kar je bilo izdelano in prvič predano gasilcem iz sosednje Avstrije, zato smo ga temu primerno okrasili. Poleg vozila ste imeli priložnost videti tudi več vrst gasilskih intervencijskih oblačil, ki smo jih uporabljali mi in naši predhodniki do danes.

Največja atrakcija dneva odprtih vrat je bil vsekakor napihljivi grad, na katerem so več kot uživali naši najmlajši! Da je njihovo igranje lahko potekalo brez skrbi ter v vsakem vremenu, se ob tej priliki zahvaljujemo podjetju Avtoprevozništvo Matjaž Golob s.p., ki nam je odstopilo prostor v objektu ob gasilskem domu.

Hvala za obisk in vabljeni, da se nam pridružite ob naslednji priložnosti!