34/18 Odstranjevanje posledic neurja

Datum: 30. 10. 2018
Vrsta nesreče: NARAVNE NESREČE
Vozila: GVC 16/25 – MAN, GVC 24/50 – Kerax, PV-1 Jeep, GVM – fiat

V zgodnjih jutranjih urah, smo gasilci iz Cerkelj, s pomočjo PGD Zgornji Brnik in PGD Spodnji Brnik, posredovali na več lokacijah:

Ob 3:10 smo bili gasilci PGD Cerklje aktivirani, da voda ogroža tri objekte na Spodnjem Brniku. Iz kleti enega objekta smo gasilci PGD Cerklje, PGD Zgornji Brnik in PGD Spodnji Brnik izčrpali vodo, ob tem smo proti naletno zavarovali del poplavljene ceste, ki smo jo nato, ko se je voda vrnila v strugo, tudi očistili naplavljenega mulja in blata.

4:20 smo prejeli obvestilo od ReCo Kranj, da je na cesti Pšenična Polica – Zalog podrto večje drevo.
Kraj dogodka je pred našim prihodom že zavarovala patrulja PP Kranj. Drevo smo razžagali in odstranili s ceste.

4:45 med vračanjem proti gasilskemu domu smo prejeli obvestilo, da je na cesti Grad – Štefanja Gora plaz zasul cesto. Na kraju smo preko ReCo Kranj obvestili vzdrževalca cest in PP Kranj, da smo odredili popolno zaporo ceste zaradi plazu, kraj smo zavarovali do prihoda vzdrževalca ceste.

4:54 smo izvozili na poplavljen stanovanjski objekt v Zalog, kjer smo iz pritličnih prostorov posesali meteorno vodo.

5:11 smo aktivirali PGD Štefanja Gora, ker je plaz zasul cesto pri zgornji postaji kabinske žičnice. V plaz je bilo ujeto osebno vozilo, ker je bil za nas dostop onemogočen zaradi nižje ležečega plazu, so osebno vozilo iz plazu rešili gasilci PGD Štefanja Gora, poškodovanih ni bilo.