Sv. Florjan in blagoslov našega teleskopskega dvigala Rosenbauer TD – 34

Na dan Sv. Florjana smo v Cerkljah že tradicionalno organizirali gasilsko mašo, ki so se je udeležili gasilci iz celotne Gasilske zveze Cerklje. Ta pomemben dan pa smo izkoristili še za svečan prevzem in blagoslov našega novega gasilskega vozila, ki smo ga prejeli v začetku lanskega leta.

Teleskopsko dvigalo z reševalno košaro, ki doseže višino 34 metrov, je blagoslovil Nadškof in msgr. Stanislav Zore. Po blagoslovu je dejal: »Zahvalimo se Bogu za vaše poslanstvo, za vaš čut za sočloveka, v raznovrstnih stiskah in naj vas varuje pri vašem delovanju«.

Uradnega prevzema in blagoslova se je udeležil tudi cerkljanski župan Franc Čebulj, ki je cerkljanskim gasilcem zaželel varno vožnjo in čim manj odhodov na intervencije. Župan je teleskopsko dvigalo predal v uporabu cerkljanskim gasilcem. Ključe je prevzel skrbnik vozila, Nejc Korošec.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Cerklje, se zahvaljujemo Županu Občine Cerklje, občinski upravi in občinskemu svetu ter Gasilski zvezi Cerklje za vso dosedanjo podporo, ter vsa finančna sredstva, ki ste jih skupaj s sponzorji namenili za nakup našega novega vozila.

SPONZORJI IN DONATORJI:

INVEST4SEE RE ALFA D.O.O.
CBE d.o.o.
KINOMOTEL d.o.o.
BAS PRODUCTION D.O.O.
GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA d.d.
TRIKSTR D.O.O.
PRVA HIŠA D.O.O.
GRATEL D.O.O.

Upamo, da bomo s tem teleskopskim dvigalom še bolje poskrbeli za varnost vseh občank in občanov Občine Cerklje, in za varnost nas gasilcev ob najrazličnejših posredovanjih.

Na POMOČ!