Predstavitev sistema EmergencyAssist

V ponedeljek, 15. 6. 2020, je v prostorih PGD Cerklje potekala predstavitev naprednega sistema za gasilce – EmergencyAssist. Sistem skupaj z vključenimi aplikacijami gasilcem služi kot pomoč ob/na intervencijah, za obveščanje članov ob različnih dejavnostih v okviru društva ter za pregled nad preteklim delom.

Sistem že od začetka leta 2019 uporabljamo in testiramo v PGD Cerklje. Tokrat so člani ekipe, ki ustvarja EmergencyAssist in skrbi za nemoteno delovanje sistema, pripravili predstavitev še za ostala gasilska društva v Gasilski zvezi Cerklje.

Sistem gasilcem ponuja širok nabor orodij, ki si ga lahko vsako društvo oziroma gasilska zveza izbere in prilagodi glede na lastne potrebe. Med drugim sistem skrbi za aktivacijo operativnih članov prek aplikacije EA-Responder, njihovo odzivnost, lociranje kraja intervencije in navigacijo na kraj dogodka z aplikacijo EA-Vehicle. Prek aplikacije je gasilcem omogočen tudi enostaven pregled hidrantnega omrežja, požarnih načrtov, zgodovine intervencij, nevarnih snovi, kontaktov in ostalih pomembnih informacij za delovanje društva.

Več o samem sistemu si lahko preberete tudi na njihovi spletni strani emergencyassist.net .

Ekipi EmergencyAssist se zahvaljujemo za predstavitev in pomoč pri pretekli uporabi sistema.