Občni zbor

Zadnja januarska sobota je že tradicionalno namenjena izvedbi občnega zbora PGD Cerklje. Tako smo se v soboto, 25. 1. 2020, zvečer zbrali v sejni sobi in prisluhnili poročilom o delu v letu 2019. Poročila so podali predsednik, poveljnik, blagajnik, mentor mladine in predsednik nadzornega odbora.

Skozi celo leto smo izvajali aktivnosti, ki smo si jih zadali v plan dela za leto 2019.

V preteklem letu je bil poudarek na našem največjem projektu v zadnjem času – nakupu nove gasilske avtocisterne AC 35/100. Nova gasilska avtocisterna je na podvozju Scania G460 6×6 XT, nadgradnjo pa so izdelali v podjetju Rosenbauer d.o.o. Slovenija. Novo vozilo smo tako prevzeli 22. januarja 2020 v Ljubljani in ga istega dne zvečer pričakali pred gasilskim domom v Cerkljah. Ob prevzemu novega vozila z zadovoljstvom ugotavljamo, da smo dobro zasnovali koncept vozila, ki je hkrati naložba v požarno varnost naše občine za prihodnjih 20 do 30 let, tako na hribovitem območju, kakor na industrijsko skladiščnem kompleksu ob letališču.

Veliko uspehov so zabeležile tudi naše ekipe pionirjev in mladincev, ki so pod vodstvom šestih mentorjev dosegali odlične rezultate. Naj omenimo le to, da so ekipe dosegle 15 prvih mest, 4 druga mesta in 6 tretjih mest. Novice o tekmovanjih ter ostalih družabnih aktivnostih si lahko preberete na podstraneh naše mladine.

Preostalo delo in aktivnosti v društvu ste lahko skozi vse leto spremljali na naši spletni strani in družabnih omrežjih. Vabimo vas, da nas še naprej spremljate in nam sledite.

Občni zbor smo sklenili s potrditvijo načrtov za letošnje leto in upanjem, da bo vsaj tako uspešno in aktivno kot prejšnje.