Dan odprtih vrat PGD Cerklje

V soboto, 19. oktobra, smo gasilci PGD Cerklje že tradicionalno pripravili dan odprtih vrat za vse, ki jih naše delo zanima. Obiskovalci so imeli priložnost ogledati si naša vozila, opremo in gasilski dom, poskrbljeno pa je bilo tudi za najmlajše.

V letošnjem letu so k nam prišli reševalci nujne medicinske pomoči iz Kranja (NMP Kranj), s katerimi že več let kot prvi posredovalci sodelujemo na raznih intervencijah. Skupaj z reševalci smo vam prikazali kako izgleda naše sodelovanje.

Na delavnici prve pomoči so obiskovalci lahko obnovili temeljne postopke oživljanja in spoznali pravilno uporabo avtomatskega defibrilatorja. Pridobljeno znanje so obiskovalci preizkusili na šolskih napravah. Za razna vprašanja so bili na voljo tudi reševalci NMP Kranj. Ob tem se NMP Kranj zahvaljujemo za sodelovanje na dnevu odprtih vrat.

Pripravili smo prikaz gašenja z gasilniki ter kako ukrepati v primeru, ko nam zagori olje na štedilniku. Obiskovalci ste lahko sami preizkusili gašenje začetnih požarov z gasilniki.

Na dnevu odprtih vrat so bile pri kotičku Komisije za preventivo Gasilske zveze Cerklje na voljo razne brošure in gradivo s poučno vsebino – kako lahko preventivno sami poskrbite za vašo varnost. Za družine in najmlajše so bile na voljo tudi didaktične igre, preko katerih se otroci hitro naučijo kako pravilno ravnati ob različnih situacijah.

Obiskovalci ste imeli tudi možnost nakupa, servisiranja in pregleda gasilnikov, katerega je opravilo podjetje GASCO.

Seveda pa nismo pozabili na naše najmlajše, ki so se lahko zabavali na napihljivem gradu, v otroškem kotičku pa so izdelovali gasilske avtomobilčke, barvali pobarvanke in se družili.

Hvala za obisk in vabljeni, da se nam pridružite ob naslednji priložnosti!