8/23 – Požar gostinskega objekta po eksploziji plina

Datum: 26. 1. 2023
Vrsta nesreče: Požari v nestanovanjskih stavbah
Vozila: GVC 16/25 – MAN, AC 35/100 – SCANIA, VGV – Mercedes X, TD 34 – Mercedes

Ob 14.47 je na Krvavški cesti v Cerkljah zaradi eksplozije jeklenke zagorel gostinski objekt. Gasilci PGD Cerklje in Zgornji Brnik smo na kraj prihiteli 5 minut po pozivu in s hitrim posredovanjem preprečili širitev požara na sosednji objekt in apartmaje nad gostinskim delom.

Gasilci smo požar pogasili in z objekta odstranili strešnike ter pogasili še manjša žarišča. V požaru je bil poškodovan zunanji in notranji del gostilne. Objekt smo prezračili in pregledali s termo kamero. Ob eksploziji je bila poškodovana ena oseba, katero so na kraju oskrbeli reševalci NMP Kranj in jo prepeljali v UKC Ljubljana v nadaljnjo oskrbo.

Zaradi požara je bila dalj časa zaprta tudi Krvavška cesta med Cerkljami in Gradom, za kar so poskrbeli policisti PU Kranj. Na kraju je bil tudi upravljalec elektro omrežja, ki je poskrbel za izklop elektrike na objektu. Gasilci smo na objektu zaprli vodo in preprečili nadaljnje iztekanje iz poškodovanih cevi.

Ob tej intervenciji se je zopet pokazala velika uporabnost shrambe (banke) zraka, ki jo je v novembru kupila GZ Cerklje. S to pridobitvijo smo hitro napolnili izpraznjene jeklenke in gasilcem zagotovili dodatne kapacitete zraka za varno delo na intervenciji.