15. STROKOVNI DNEVI BORISA STEVANOVIČA

Gasilska zveza Gorenjske je v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije, Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje in Združenjem slovenskih poklicnih gasilcev organizirala 15. STROKOVNE DNEVE BORISA STEVANOVIČA. Po udeležbi največji strokovni gasilski seminar v Sloveniji je potekal 1. in 2. aprila 2023 na Rogli. Seminarja sta se udeležila tudi dva naša gasilca.

Predstavljene so bile večje intervencije v preteklem letu in nove tehnologije v gasilstvu. Prejeli smo povratno informacijo o delu gasilcev na požaru na Krasu in gašenju v prihodnje, za kar bodo v pomoč na voljo letala Air Tractor. Izvedena je bila tudi krajša analiza požara Majdičevega mlina v Kranju in predstavitev sodelovanja slovenskih reševalcev po potresu v Turčiji. Napredne informacijske rešitve in novosti na telekomunikacijskem področju v gasilstvu so predstavili iz podjetja Novatel in EmergencyAssist.

Poskrbljeno je bilo tudi za druženje, saj smo se vsi udeležili tombole ter zaprte dražbe v okviru zabavnega večera.

Zahvalili bi se Gasilski zvezi Cerklje, ki nam je omogočila, da smo prisostvovali na tako velikem seminarju za operativne gasilce.